Werkzaam in zijn eigen Volver Studio heeft producer drs. Crip Theeuwes in de afgelopen vijfentwintig jaar zijn muzikale kennis weten te verfijnen. Door zijn studie muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht, en door zijn jarenlange ervaring als songwriter/arrangeur, heeft hij een heldere idee over productie en sound. Zijn benadering en werkwijze is geheel uniek. Hij werkte onder andere met Laura Jansen, Judith Jobse, Bertolf en Dewi en Maurice Leenaars om slechts enkelen te noemen. Theeuwes is vooral een traditioneel producer waarin het werken aan artistiek hoogwaardige producties van anderen centraal staat. Het is dan ook zijn talent om dat wat bijzonder is aan een artiest uit te vergroten. Als geen ander weet hij tot de essentie van een performance, sound of liedje te komen. Deze gave staat centraal in zijn producerschap. De laatste jaren heeft Theeuwes zich vooral toegelegd op Jazz en Wereldmuziekproducties. Naast dit werk, profileert hij zich op verschillende niveau’s als organisator van evenementen, waaronder The Volver Sessions en zijn succesvolle Volver Live avonden. Bovendien is hij eigenaar en bedenker van Volver Sound Academy.
Zuidervaart studeerde aan het Rotterdams Conservatorium en had privéles bij Theeuwes. Houdt zich bezig met velen stijlen. Werkte o.a. voor Chef’s Special, Winne, Tessa Douwstra en Moon Pilot. Zuidervaart heeft een eigen studioruimte in Rotterdam, waar hij woont en werkt. Hij is naast Theeuwes een van de hoofdvakdocenten.
Na het afronden van zijn studie live-enginering verschuift zijn interesse naar het werken in de studio. Francis volgt met succes de 2-jarige theoretische basisopleiding van Volver Sound Academy en profileert zich vrijwel direct als toegewijd docenten-assistent. Naast dit werk is Francis hoofddocent van de praktijkgroepen van de studenten van het eerste jaar van Volver Sound Academy, waar hij met enthousiasme de eerste stappen van onze studenten artistiek en technisch begeleidt. 

Zijn kennis van Cubase en aanverwanten software blijkt van grote waarde voor de opleiding. Vanaf oktober 2018 verzorgt hij de praktijkgroep 'Cubase; basics & beyond'. Francis heeft een onschatbare repertoirekennis en kan bijzonder goed binnen de parameters van een genre produceren. 
Na jaren van platen maken en touren in binnen- en buitenland als songwriter, bassist en zanger, kiest Stijn ervoor om zijn passie voor muziekproductie te volgen.

De kennis die hij heeft opgedaan tijdens zijn studie aan de Rockacademie blijkt hem verder te helpen in het realiseren van zijn droom om als professional te werken in de muziekwereld. Naast deze studie heeft Stijn ook Communicatie en Concepting gestudeerd. Iets dat hem zakelijk gezien ook zeker heeft geholpen. Uiteindelijk komt al deze muzikale energie samen in zijn beslissing om de twee-jarige producer/sound-engineer opleiding van Volver Sound Academy te gaan doen waar hij al snel tot de hoopvolle nieuwkomers behoort. In deze periode richt hij samen met zijn broer Mark, Haas Recording Studio op waarmee hun droom om een eigen studio te hebben realiteit wordt.

Stijn is sinds 2017 op verschillende niveaus intensief betrokken bij Volver Studio. Zijn bijdrage aan het instituut blijkt van onschatbare waarde. Hij heeft fulltime meegeholpen aan de verbouwing van de nieuwe locatie, verzorgt de onlinecommunicatie en doet regelmatig sessies voor de klanten van de studio.

Naast zijn werk bij Haas Recording Studio en Volver Studio, is hij assistent docent voor de twee-jarige opleiding van Volver Sound Academy en begeleidt hij de praktijkgroepen van het eerste jaar. 
Op deze website gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Meer weten